12-vuotiaiden SM-kisat pelattiin Oulussa

svs-banneri-logo

Juho-Eric kävi hakemassa lisää pelikokemusta osallistumalla 12-vuotiaiden SM-kisoihin Oulussa. Hän pelasi kolmessa eri sarjassa, kaksinpelissä, nelinpelissä sekä sekanelinpelissä.

Karsintasarjan ensimmäisessä pelissä kaksi vuotta vanhempi ja päätä pitempi Karim Krause aloitti vahvasti ja otti heti 2-0 johdon ja oli vähällä mennä jo 3-0 johtoon. Juho ei tästä säikähtänyt vaan piti pintansa ja pääsi mukaan peliin. Erä eteni tasaisesti kunnes Juho mursi vastustajan syöttövuoron ratkaisevalla hetkellä ja vei erän 6-4. Toisessa erässä Juho-Eric pakotti vastustajan tekemään virheitä ja vei erän selvin numeroin 6-2. Toisella kierroksella vastassa oli 11-vuotiaiden ranking viitonen helsinkiläinen Teemu Aho. Ottelun alusta alkaen Juho-Eric oli alakynnessä. Kovalyöntinen Aho pystyi pitämään riittävää ”hajurakoa” eikä Juho pystynyt tällä kertaa viemään Aholta voittoa.

Nelinpelissä Juhon parina oli oululainen Jimi Goman. Pojat pelasivat yhdessä ensimmäistä kertaa ja hyvin pelasivatkin. Ensimmäisessä ottelussa tasoero oli huomattava ja pojat jättivät vastustajat nollille. Toisessa ottelussa vastassa oli kakkoseksi sijoitettu pari Mikael Salo ja Oskari Eerola. Eerola on 12-vuotiaiden rankinglistalla sijalla 4  ja Salo sijalla 7. Yllätys leijui ilmassa, sillä pojat pelasivat yhdessä hienosti. Ensimmäinen erä oli tasainen ja ratkesi vasta no-add pisteellä 5-7 vastustajien hyväksi.  Toisen erän alussa pojat uinahtivat pahasti ja olivat hetkessä 0-3 häviöllä. Kun peli oli tilanteessa 2-5 Salo/Eerolan hyväksi, peli näytti olevan jo ohi. Pojat kuitenkin tormistautuivat ja peli kerrallaan he hilasivat itsensä tasoihin 5-5. Melkein kaksi tuntia kestänyt jännitysnäytelmä ratkesi jälleen no-add pisteellä ja erän sekä koko ottelun voitti Salo/Eerola. Jimi Gomanin mummo, joka seurasi ottelua kynsiä pureskellen oli niin ylpeä poikien otteista, että hän tarjosi pojille oululaisittain ”vohovelin”.

Juho oli myös mukana ensimmäistä kertaa sekanelinpelissä, jossa parina oli kuopiolaistyttö Asta Miettinen. Vastassa oli  jälleen kova pari, Teemu Aho ja mikkeliläinen Isabel Kämppi. Aho/Kämppi veivät ensimmäisen erän selvästi luvuin 6-2. Toiseen erään Juho ja Asta vaihtoivat paikkoja, Juho meni kämmenpuolelle ja Asta rystypuolelle. Taktiikan muutos toimi hyvin ja toisesta erästä tuli tiukka, joka ratkesi vasta tiebreakissä Aholle/Kämpille.

Kaiken kaikkiaan Oulussa pelit sujuivat Juholta tosi hyvin ja kasarmeissa antoi varmasti hyviä eväitä ensi vuotta ajatellen. SVS-juniori oli kisojen parhaiten menestynyt 10-vuotias. Oulun tulokset;

Kaksinpeli: Karsintasarja 1. kierros; Biggs Juho-Eric SVS – Krause Karim ÅLK 6-4, 6-2. 2. kierros; Biggs Juho-Eric – Aho Teemu HVS 3-6, 4-6.

Nelinpeli: Pääsarja 2. kierros; Biggs Juho-Eric SVS/Goman Jimi OVS – Mykkänen Veikka OVS – Meriläinen Viljami OVS 6-0, 6-0. 3. kierros; Biggs/Goman – Salo Mikael TaTS/Eerola Oskari LVS 5-7, 5-7.

Sekanelinpeli: Pääsarja 1. kierros; Biggs Juho-Eric/Miettinen Asta KTS – Aho Teemu HVS/Kämppi Isabel T-88 2-6, 6-7.