Eemeli ja Juho-Eric koululaiskisoissa

svs-banneri-logo

Eemeli Teerimäki ja Juho-Eric Biggs kävivät sulattelemassa joulukinkut pelaamalla Helsingissä pidettävissä koululaismestaruuskisoissa. Eemeli osallistui poikien minitennikseen, Juho-Eric poikien 12-vuotiaiden sarjaan.

Minitenniskisat pidettiin lauantaina, peleihin osallistui 28 nuorta pelitaituria. Pelit pelattiin neljän pelaajan lohkoissa, josta vain lohkonvoittaja pääsi jatkoon. Ensimmäisen ottelun Eemeli hoiti tyylikkäästi 6-0. Toisessa ottelussa oli vastassa tuttu vastustaja, peli päättyi 2-2 tasapeliin. Eemeli oli ilmeisesti tyytyväinen tähän tulokseen, sillä viimeisessä pelissä Eemeli ei enää pelannut omalla tasolla ja hävisi sen niukasti 1-2. Eemeli oli lohkonsa kolmonen ja hän edusti SVS:ää hienosti. Tästä ”pelimiehestä” kuullaan vielä!  Minitennistulokset;

Eemeli Teerimäki – Joonas Rikkonen (ÅLK)  6-0

Eemeli Teerimäki – Efimenko Mikhail (HmTS)  2-2

Eemeli Teerimäki – Tatu Metsola (HyTS)  1-2

Poikien 12-vuotiaiden sarja käynnistyi myös lauantaina karsintasarjalla, jossa Juho-Eric oli sijoitettu kuudenneksi. Pääsy pääsarjaan olisi tarvinnut kaksi peräkkäistä voittoa. Sijoitettuna Juho pääsi suoraan toiselle kierrokselle, jossa vastassa oli kaksi vuotta vanhempi Aaron Kujala. Juho pelasi Aaroa vastaan tämän vuoden maaliskuussa ja silloin voitti 6-4, 6-2. Nyt vastassa oleva Aaro oli täysin eri pelaaja kuin silloin. Viime tapaamisessa hän löi palloa voimalla, joka kostautui runsaisiin virheisiin. Lauantain matsissa nähtiin ilmeetön, rauhallinen ja hyvin liikkuva Aaron, joka ei tehnyt virheitä. Hän haki melkein kaikki Juhon lyömät hyvät krossit kontraamalla palloa takaisin matalalla alakierteellä tai hitaalla kohopallolla. Ensimmäinen erä oli tosi tiukka. Ensimmäinen erä ja koko ottelu ratkesi yhteen pitkään huikeaan palloralliin, jonka Juho-Eric hävisi. Kaksi vuotta nuoremman Juhon henkinen kantti petti eikä hän enää kyennyt keskittymään omaan peliinsä. Eka erän Aaron voitti tie-breakissa 7-6. Toinen erä kaatui Juhon helppoihin virheisiin ja Aaron vei sen vaivatta 6-1. Tällä kertaa katkeralta tuntuva tappion murehtiminen kesti vain hetken, sillä vartin päässä Juho oli jo riehumassa muiden poikien kanssa minitenniskentällä.

Juhon pelit eivät loppuneet tähän, sillä ensimmäisen ottelun hävinneet saivat halutessaan pelata jatkosarjaa, jossa pelit pelataan lyhennyttynä 2-2 tilanteesta. Niinpä sunnuntaina lähdettiin hakemaan lisää itseluottamusta pelaamalla maltillista peruspeliä. Ensimmäisessä pelissä Juho pelasi Jussi Miettistä vastaan ehkä vähän liiankin varman päälle, mutta hoiti homman kotiin olemalla skarppina erien ratkaisuhetkillä, voitto Juholle 6-4, 6-4. Pienen lepotauon jälkeen Juho-Eric oli taas täysin iskukunnossa. Hän oli unohtanut lauantain pettymyksen ja hoiteli toisella kierroksella kovatasoisen joensuulaisen Sauli Helenin tyylipuhtaasti 6-2, 6-2. Tähän otteluun oli hyvä päättää tämän vuosi. Mennyt vuosi sujui Juholta yli odotusten ja nämä kisat toimivat hyvänä ponnistuslautana ensi kauteen, joka käynnistyy tammikuun puolivälissä JGP-kisoissa Kaarinassa. Tulokset;

Karsintasarja, 2. kierros; Juho-Eric Biggs – Aaron Kujala (TTS)  6-7, 1-6

Jatkosarja, 1. kierros; Juho-Eric Biggs – Jussi Miettinen (HLK)  6-4, 6-4

Jatkosarja, 2. kierros; Juho-Eric Biggs – Sauli Helén (KarTe)  6-2, 6-2

Jatkosarja, 3. kierros; Juho-Eric Biggs – Tomas Piltonen (NurTS)  wo  (pitkään venyneen aikataulun vuoksi Juho-Eric antoi luovutusvoiton)