Jättipotti Pikkujätistä

svs-banneri-logo

Viikon takainen pienimuotoinen pettymys Kuopion kansallisista vaihtui suureksi iloksi viikonloppuna Helsingin Talin Tenniskeskuksessa pelatussa Pikkujätti Openissa , kun Juho-Eric Biggs voitti oman sarjansa. 11-vuotiaiden sarjassa pelasi Suomen parhaimmisto, mukana oli mm. 10-vuotiaden poikien ykkösrankattu Oliver Byskata, 11-vuotiaiden poikien ykkösrankattu Daniel Kotka sekä 11-vuotiaiden tyttöjen ykkösrankattu Asta Miettinen.

Alkukierroksen ottelut Juho-Eric hoiti tyylikkäästi rutiinin omaisella pelillä. Sekä Oskari Ojala että Max Alopaeus olivat vikkeliä liikkumaan, mutta eivät mahtaneet mitään Juhon painaville lyönneille.

Semifinaalissa oli vastassa turkulainen Oliver Byskata. Pojat eivät olleet kohdanneet toisiaan ennestään, joten pienoinen jännitys oli ilmassa (ainakin vanhemmilla!). Hyvin liikkuva ja älykäs pelipoika on tuottanut monelle lahjakkaalle pelaajalle tuskaa, sillä hän pystyy sekoittamaan toisen pelirytmiä. Niin oli käydä myös Juholle, kun hän hävisi ensimmäisen erän 3-6. Juho pelasi Oliverin tapaista peliä ja pysyi mukana erän puoliväliin saakka kunnes sortui helppoihin virheisiin. Erätauolla Juho kävi tankkaamassa juomapulloaan sekä myös itseään. Tauon aikana hän pystyi nollaamaan tapahtuneen ja kentälle palattuaan hän pelasi omaa vahvaa peruspeliä, mitään muuta ei tarvittu. Juho voitti kaksi seuravaa erää puhtaasti 6-0, 6-0.

Loppuottelussa odotti ykköstykki Daniel Kotka Turusta, jolle Juho-Eric hävisi viime vuoden tammikuussa. Juhon edellisen pelin hyvä syke kantautui vielä ensimmäisessä erässä kun hän siirtyi 3-0 johtoon. Sitten Daniel sai Juhon pelin sekaisin samalla tavalla kuin Oliver eli lyömällä välillä kovaa, välillä stoppareita, välillä alakierteisiä ja välillä löysiä kohopalloja. Daniel nousi 5-3 johtoasemiin ja näytti siltä, että vastustaja menee menojaan. Kuitenkin Juho-Eric tajusi ajoissa, että hän ei pärjää ”kikkailussa” ja rupesi jälleen pelaamaan hänen omaa peliään syöttämällä vahvasti ja lyömällä painavia peruslyöntejä molemmilta puolelta. Noustuaan ahdingosta erävoittoon 7-5, Juho-Eric juoksutti Danielin toisessa erässä laidasta toiseen vieden sen lukemin 6-1 ja samalla koko turnauksen. Turnausvoitto oli Juho-Ericille ensimmäinen pääkaupunkiseudulta. Talin tulokset;

P11 (26 pelaajaa)

2.kierros; Biggs Juho-Eric SVS – Ojala Oskari GT  6-2, 6-1
3.kierros; Biggs Juho-Eric – Alopaeus Max ETS  6-0, 6-0
Semifinaali; Biggs Juho-Eric – Byskata Oliver ÅLK  3-6, 6-0, 6-0
Finaali; Biggs Juho-Eric – Kotka Daniel ÅLK  7-5, 6-1

Savonlinnan verkkopalloseuran kasvatti vanhempi ”junnu” Janne Wuorinen oli mukana miesten A-luokassa ja pärjäsikin mainiosti. Kahdella hienolla voitolla irtosi kolmas sija;

MA3 (27 pelaajaa)

2. kierros; Wuorinen Janne SVS – Puoskari Mikko GT  6-2, 7-6
3. kierros; Wuorinen Janne – Happonen Henri HVS  3-6, 6-3, 6-1
Semifinaali; Wuorinen Janne – Holtari Otto HVS  3-6, 3-6