Juho-Eric Biggs ja Eetu Siitari mestareiksi

svs-banneri-logo

Savonlinnan tennishallilla pelattiin lauantaina vuoden ensimmäiset kansalliset tenniskisat. SVS Junnupäiväkisat houkuttelivat oman seuran pelaajien lisäksi 9 pelaajaa Itä – ja Kaakkois-Suomesta. Osanottajamäärä oli rajoitettu, jotta kisat pystyttäisiin pelaamaan yhden päivän aikana.

Päivä alkoi aamulla klo 8.30 11-vuotiaiden alkulohkopelillä ja päättyi illalla klo 19.45 13-vuotiaiden loppuotteluun. Minitennis pelattiin klo 10.00-12.30 välillä. Kaikki tennispelaajat saivat pelata vähintään 2-3 ottelua.

P11 sarjassa nähtiin hyvin tasaisia matseja. Erityisen tiukka ottelu pelattiin SVS:n Eemeli Teerimäen ja T-88:n Eetu Siitarin välillä. Eka erä eteni tasaisesti tiebreakiin, jonka Eemeli voitti 7-5. Toisessa erässä mikkeliläinen karkasi 6-2 erävoittoon ja näin tarvittiin 10-tiebreak-ratkaisu. Vaikka Siitari johti jo 8-4, Teerimäki ei antanut periksi, vaan nousi vielä tasoihin 8-8 tilanteeseen. Eemelin kova yritys ei ihan riittänyt tällä kertaa ja Eetu Siitari voitti ottelun 6-7, 6-2, 10-8 ja eteni loppuotteluun ja lopulta P11-sarjan mestariksi.

Poikien 13-sarjassa kaksi poikaa oli aivan omaa luokkaansa. Ykkössijoitettu Juho-Eric ja kakkossijoitettu Samuli Holmberg menettivät kolmessa alkulohkopeleissä yhteensä 3 geimiä ja etenivät loppuotteluun vaivatta. Oli odotettavissa tiukka paikalliskamppailu mikkeliläisen ja savonlinnalaisen tennislupauksien  välillä. Mutta, miten kävikään – Juho-Eric pelasi parasta tennistä mitä on ikinä pelannut eikä antanut Samulille mitään mahdollisuuksia. P13 mestaruus Juho-Ericille lukemin 6-1, 6-1.

Erityismaininnan hyvistä peliotteista ansaitsevat myös muut savonlinnalaiset Max Mäkäläinen, Joonas Mäkäläinen, Luukas Mäkäläinen ja Juho Molari.

Minitennikseen osallistui 6 tyttöä ja 3 poikaa. Pelit pelattiin 15 minuutin aikapeleinä. Oli mukava seurata nuoria pelureita ja myös lasten vanhempia, jotka jännittivät kentän laidalla.

Pääsiäislauantaina 4.4.2015 järjestetään seuraavat Junnupäiväkisat, jossa pelataan samojen sarjojen lisäksi myös P/T Minitennis startti-sarja.