Juho-Ericille tuplakultaa SM-kisoista!

Juho-Eric Biggs voitti SM-kultaa 12-vuotiaiden poikien sarjassa maanantaina. Loppuottelussa Biggs päihitti vastustajansa, Åbo Lawn-Tennis Klubbin Axel Erikssonin, lukemin 6-3, 6-7, 6-1.

Finaali oli arvoisensa jännitysnäytelmä. Biggs hallitsi ensimmäistä erää ja oli menossa selkeään otteluvoittoon toisessa erässä.
Eriksson sai kuitenkin hyvän vaihteen päälle ja takoi pisteen toisensa perään, vieden lopulta kakkoserän nimiinsä loistavalla pelillä.
Erätauolla Biggs kasasi pelinsä ja tuli kolmanteen erään entistä päättäväisempänä. Biggs takoi läpilyöntejä huikealla tempolla molemmilta puolilta, eikä enää antanut vastustajalle minkäänlaisia mahdollisuuksia.
– Päätin aamulla ennen ottelua, että otan mestaruuden mukaani. Ei siinä ollut vaihtoehtoja, Biggs totesi hymyillen ottelun jälkeen.
– Vastustaja oli hyvä ja kyllä siinä tiukasti piti pelata. Mutta pystyin tekemään rohkeita ratkaisuja ja onnistuin.

Biggsin valmentaja Tero Mäkäläinen oli mukana Helsingissä ja hän kiitteli valmennettavaansa voitokkaan finaalin jälkeen.
– Juho pelasi koko turnauksen hyvällä itseluottamuksella.
– Kyllä se on pelimiehen merkki, miten Juho keräsi itsensä ja nousi vielä ihan uudelle tasolle finaalin kolmannessa erässä, kehui Mäkäläinen.

Koko pääsiäisen kestänyt junioriturnaus oli Biggsille tiukka puristus. Poika pelasi kaksinpeleissä yhteensä viisi ottelua, poikien nelinpelissä neljä ja sekanelinpelissäkin kentälle asteltiin neljästi.
Sekanelinpelissä tuloksena oli niinikään Suomen mestaruus yhdessä Laura Hietarannan (LTS) kanssa. Poikien nelinpelissä plakkariin napsahti SM-pronssia Axel Erikssonin parina.

Helsingissä pelattu SM-turnaus oli samalla myös toinen kuudesta Juniori Grand Prix -osakilpailusta. Biggs on vienyt nimiinsä molemmat tähän asti pelatuista osakilpailuista. JGP-kilpailusarja huipentuu joulukuussa Masters-turnaukseen, johon pääsee vain parhaiten osakilpailuissa menestyneet pelaajat.

JGP-osakilpailussa mukana olivat myös 10-vuotiaiden sarjassa pelanneet Eemeli Teerimäki ja Lassi Vepsäläinen. Vepsäläinen hävisi karsintasarjan viimeisellä kierroksella tiukan pelin jälkeen Linus Lagerblohmille (HVS) 3-6, 6-3, 9-11.
Teerimäki pelasi 16 pelaajan pääsarjassa Porin nano Marekia vastaan häviten ottelun 3-6, 1-6.
Nelinpelissä Vepsäläinen ja Teerimäki etenivät hienosti puolivälieriin.

(Uutinen julkaistu myös Itä-Savossa 29.3.2016.)