Juho-Ericille turnausvoitto KoTS:n kansallisista

svs-banneri-logo

Kuukausittain järjestettävät KoTSin kansalliset tenniskilpailut ovat saavuttaneet kuluneen kesän aikana suuren suosion. Myös  lokakuun kisoissa osallistujamäärää jouduttiin rajoittamaan 150 pelaajaan. Varsinkin juniorisarjat vetävät hyvin, suurin pelaajamäärä (21) oli P11 -sarjassa, jossa Juho-Eric pelasi. Juho oli 1. sijoitettu, joten hän pääsi suoraan toiselle kierrokselle. Lauantaina pelatut pelit eivät tuottaneet Juholle suuria vaikeuksia, voitot tuli rutiinipelillä. 3. kierroksen ottelussa Puistolan Urheilijoiden Saku Kulmala aloitti hyvin ja hän sai Juhon pidettyä aisoissa neljän pelin ajan. Ottelu ratkesi kuitenkin jo viidennessä pelissä ja Juho-Eric meni menojaan eikä antanut vastustajalle enää mitään mahdollisuuksia.

Sunnuntaina oli odotettavissa kovia pelejä tuttuja vastustajia vastaan. Semifinaalissa tuli Joensuulainen Sauli Helên kokeilemaan Juhon pelikuntoa. Ensimmäinen erä kulki tasaisissa merkeissä, molemmat pojat löivät kovia peruslyöntejä ja molemmilta pojilta nähtiin hienoja läpilyöntejä. Erän puolivaiheessa alkoi näkymään Juhon tasaisuus ja varmuus, joka siivitti hänet lopulta selvään voittoon.

Finaalissa vastustajana oli Juhon nelinpelikaveri Helsinkiläinen Jerry Molin. Jerry aloitti pelin vahvasti pelaamalla monipuolista tennistä. Hän löi välillä huikeita ohituslyöntejä, välillä stoppareita sekä alakierre- ja sivukierrelyöntejä. Juho ei löytänyt keinoja Jerryn taltuttamiseen ensimmäisessä erässä, vaan tuskaili oman pelinsä kanssa, tuli liikaa yritettyä, joka kostautui helppoina virheinä. Eka erän Molin voitti selvästi 6-2. Tilanne näytti Juhon kannalta huonolta tässä vaiheessa. Tulistunut Juho-Eric kävi erätauolla rauhoittumassa ja tultuaan kentälle takaisin hän ikään kuin aloitti ottelun alusta. Hän kykeni unohtamaan ensimmäisen erän ja pelasi toisen erän jälleen omalla tasolla ja vei sen puhtaasti 6-0. Jerry ei kyennyt enää pelaamaan samalla intensiteetillä kuin ensimmäisessä erässä. Juho pelasi miltei virheetöntä peruspeliä, varsinkin syöttö kulki parhaimmillaan, juuri oikeaan aikaan. Ratkaisu siirtyi 10-tiebreak erään, jossa Juhon pelivire pysyi loppuun saakka vieden sen lukemin 10-2. Kouvolan tulokset:

Kaksinpeli P11: 2. kierros; Biggs Juho-Eric SVS – Leino Olli KeTS 6-0, 6-0. 3. kierros Biggs Juho-Eric – Kulmala Saku PuiU 6-2, 6-0. Semifinaali; Biggs Juho-Eric – Helên Sauli KarTe 6-3, 6-1. Finaali; Biggs Juho-Eric – Molin Jerry GT 2-6, 6-0, 10-2