Junior Grand Prix Mastersista pronssia

svs-banneri-logo

Vuoden viimeisessä arvoturnauksessa SVS-juniori Juho-Eric Biggs näytti osaamisensa yltämällä pronssille Junior Grand Prix Mastersissa. Alkulohkon pelit menivät nappiin kankean alun jälkeen. Paras voitto tuli 12-vuotiaiden ranking-ykkösestä Milos Vujasinovicista. Tavoitteena oli voittaa vähintään kaksi matsia, joten kolme voittoa oli yli odotusten.

Oman lohkon voittajana Juho-Eric eteni semifinaaleihin, jossa vastassa oli nykyään Sveitsissä asuva Samuel Liuksiala. Juho aloitti pelin vahvasti vieden ensimmäisen erän 6-2. Liuksiala, joka on tunnettu takakentän jauhajana, pääsi peliin mukaan toisen erän alussa liikuttamalla Juhoa laidasta toiseen. Erä eteni Liuksialan eduksi 4-2 ja 40-0 tilanteeseen, jolloin Juho sai jostain piristysruiskeen ja pystyi viemään pelin sekä kaksi seuraavaa peliä ja siirtyi 5-4 johtoon. Omalla syöttövuorolla Juholla oli mahdollisuus ratkaista ottelu ja edetä finaaliin, mutta tällä kertaa se jäi haaveeksi. Finaalipaikka jäi kolmen pisteen päähän.

Ottelu oli molemmille hyvin fyysinen ja raskas. Jo toisen erän loppuvaiheessa oli merkkejä väsymyksestä. Liuksiala vei toisen erän 7-5. Kolmannessa erässä paukut loppuivat Juholta ja Liuksiala vei sen selvästi numeroin 6-1. Juho-Ericille kuitenkin hienosti pronssia.

Biggs Juho-Eric – Liuksiala Samuel TaTs 6-2, 5-7, 1-6

Turun kisa oli Juho-Ericin viimeinen tänä vuonna. Loppuvuosi on ollut melko rankkaa kisoineen ja leireineen. Vielä on edessä yksi maajoukkueleiri Talissa, ja sen jälkeen on tiedossa hyvin ansaittu joululoma mummolassa.