Loistava päätös sisäpelikaudelle

svs-banneri-logo

Juho-Ericin sisäpelikausi päättyi parhaalla mahdollisella tavalla – turnausvoittoon pääkaupunkiseudulta. Hän osallistui ensimmäistä kertaa Meilahdessa pelattavaan Meikku Cup -turnaukseen. Poikien 11-vuotiaiden sarja keräsi 24 pelaajaa lähinnä pääkaupunkiseudun tennisseuroista.

Alkukierroksen ottelut Juho hoiti rutiininomaisesti. Ensimmäinen vastustaja Leo Lehtonen hätisti Juhoa vähän aikaa ensimmäisen erän alussa. Toisessa ja kolmannessa ottelussa Juho-Eric pääsi kunnolla vauhtiin, voitti molemmat selvästi ja pääsi loppuotteluun, jossa vastassa oli pitkään odotettu vastustaja, lahjakas poika Ahvenanmaalta Lucas Forsström. Lucas, joka käy harvakseen kisailemassa on pärjännyt erittäin hyvin, varsinkin Junior Grand Prix -kisoissa, joista hän voitti viime vuonna kolme osakilpailua.

Finaaliottelusta oli odotettavissa hyvätasoinen ja ennen kaikkea henkinen taistelu. Juho-Ericin kannalta ottelu alkoi tosi nihkeästi. Molemmat pojat löivät palloa kovaa, näytti siltä, että meneillään oli lyöntikovuuskisa. Tässä kisassa Juho-Eric jäi toiseksi, sillä hänen lyöntinsä olivat toistuvasti 10…20 cm pitkiä tai leveitä tai jäivät verkkonauhaan. Juho joutui pelaamaan näissä kisoissa ensimmäistä kertaa puolustuspeliä ja hävisi ensimmäisen erän selvin numeroin 2-6.

Sama tahti jatkui toisessa erässä. Juho joutui tosi ahtaalle, kun oli häviöllä 2-5. Ottelu näytti jo ratkenneen ja isi oli juomassa jo lähtökahvit, kun puolenvaihdon yhteydessä Juho-Eric katsoi iskän silmiin, joka puolestaan vastasi pitkällä tuimalla katseella. En tiedä mitä siinä hetkessä tapahtui, mutta jokin telepaattinen viesti sai Juho-Ericin ns. flow-tilaan. Sitä seuraava syöttöpeli oli pitkä, vasta kuudennella tai seitsemännellä pelipallolla Juho-Eric kavensi 3-5 syöttämällä ässän T-pisteeseen. Seuraavan pelin Juho sai melko helposti, kun taas Lucaksen peli alkoi vähän rakoilla. Tilanteessa 4-5 Forsströmin ilmeestä ei vielä ollut havaittavissa hätääntymistä, mutta heti, kun seuraavassa pelissä Lucas teki pari helppoa virhettä alkoi kiroileminen ja mailan paiskominen lattiaan. Tästä Juho-Eric sai lisää pontta omaan peliin ja alkoi lyödä viuhuvia yläkierteisiä kämmenkrosseja ja yhtäkkiä oltiin eräpallotilanteessa. Juholle toinen erä 7-5.

Erätauolla iskä meni pihalle soittamaan ja  kertomaan pelitilanteesta äidille. Tultuani takaisin halliin ihmettelin, miksi yleisö seisoi ja tuijotti kentälle. Lucas istui tuolilla pää alaspäin, mailoja oli pitkin kenttää. Juho-Ericin huima nousu tappiotilanteesta erävoittoon oli Lucakselle henkisesti liian kova pala, eikä hän enää suostunut jatkamaan ottelua, joten kilpailun johtajalle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin julistaa Juho-Eric poikien 11-vuotiaiden mestariksi. Tulokset;