Juho-Eric palkintosijalle Tanskassa

TE Birkerod 2018

Viime viikolla 14-vuotiaiden Porsche Junior Team Finland pelurit olivat mukana Tennis Europe kilpailussa Tanskan Birkerodissa. Pojista pelasivat turkulaiset Oliver Byskata, Axel Eriksson ja Axel Valavaara sekä savonlinnalainen Juho-Eric Biggs. Kaikki pelipojat pääsivät suoraan pääsarjan toiselle kierrokselle TE-rankingin perusteella ja selvittivät ensimmäisen ottelunsa suhteellisen helposti.

Kolmannella kierroksella turkulaiset putosivat turnauksesta ja lähtivät kotiin. Sen sijaan Juho-Eric pelasi itsensä neljännelle kierrokselle, jossa oli vastassa hyvässä vireessä ollut puolalainen Gabriel Matuszewski. Kaksi viikkoa sitten puolalainen voitti TE-kisoissa sekä kaksinpeli- että nelipelisarjat. Tässä kisassa hän oli sijoitettu kakkoseksi. Juho-Eric lähti otteluun ennakkoluullottomalla asenteella ja pelasi tämän kesän massakauden parasta peliä. TE14-ranking -sijalla 66 oleva Matuszewski ei löytänyt aseita Juhoa vastaan, niinpä SVS-juniori vei ottelun nimiinsä selvin numeroin 6-3, 6-2, paras päänahka tähän saakka. Ilo jäi kuitenkin yhden päivän pituiseksi, sillä tie finaaliin katkesi seuraavana aamuna Hollannin Abel Forgeria vastaan häviten ottelun 3-6, 4-6. Tulokset;

 

Pojat 14, kaksinpeli, pääsarja (48 pelaajaa)

2. kierros; Juho-Eric Biggs (FIN) – Alexander Nordal Clausen (DEN)  6-1, 6-1

3. kierros; Biggs – Philip Orloff (SUI)  6-4, 6-4

4. kierros; Biggs – Gabriel Matuszewski (POL)  6-3, 6-2

Semifinaali; Abel Forger (NED) – Biggs 6-3, 6-4

 

Pojat 16, nelinpeli (16 paria)

  1. kierros; Taki Adachi/Tatsuya Tsuchiyama (JAP) – Biggs/Mark Owen Endler (GER)  7-5, 6-2

 

 

Nelinpelimestaruus Pajulahden TE-kisoista

Menneellä viikolla Juho-Eric Biggsin kesän kilpailuohjelma jatkui Pajulahdessa, missä pelattiin kansainvälinen TE14 osakilpailu Wilson Junior Tournament. Kaksinpeleissä Juho oli sijoitettu neloseksi ja nelinpelissä ykköseksi parinsa Andreas Sillasteen kanssa.

Kaksi ensimmäistä kaksinpeliä sujuivat rutiininomaisesti, mutta kolmannella kierroksella venäläistä Dmitry Dolzhenkovia vastaan peli ei kulkenut. Juhon mukaan pelistä puuttui rentous ja mikään ei onnistunut.

Sen sijaan nelinpelissä Juhon ja oululaisen Andreas Sillasteen  pelivire oli kohdallaan. Juho sai pienen revanssin, kun pojat voittivat venäläisparin Dolzhenkov/Sharyy semifinaalissa 6-4, 6-1. Finaalissa kaatui ranskalaiset pojat M¨chich/Trebuchet selvin lukemin 6-1, 6-2. Finaalipaikka oli pojille kolmas kerta TE-kisoissa ja nyt tuli ansaittu mestaruus. Ohessa poikien uusi ”kesälookki” ja tulokset;

Kuka toi oikeanpuoleinen poika on….

Kaksinpeli, pääsarja (32 pelaajaa)

  1. kierros; Biggs – Robert Raag (EST)  6-2, 6-0
  2. kierros; Biggs – Victor Sjörström (SWE)  6-2, 6-1
  3. kierros; Dmitry Dolzhenkov (RUS) – Biggs  6-4, 6-1

 

Nelinpeli (14 paria)

2. kierros; Biggs/Sillaste – Samuli Holmberg/Tatu Karvinen (FIN)  6-0, 6-0

Semifinaali; Biggs/Sillaste – Dmitry Dolzhenkov/Yaroslav Sharyy (RUS) 6-4, 6-1

Finaali; Biggs/Sillaste – Andrea M´chich/Nicolas Trebuchet (FRA)  6-1, 6-2

 

 

Tiedote ulkokentän käyttäjille

Ulkotenniskentät ”saatiin” hyvään kuntoon osittainen hyvän sään ansiosta, mutta suurelta osin useamman vuoden tehdyn kenttätyön tuloksena. Kuitenkin kentät ovat edelleen haastavia pitää hyvässä kunnossa, myös pitkien kuivien jaksojen aikana. Vettä ei ole satanut kenttien kunnostuksen jälkeen ja kentät ovat tällä hetkellä erittäin kuivia. Liian kuiva kenttä pölyää ja pinta alkaa murentua tossun alla. Kuka haluaa pelata tällaisella kentällä? Tässä ohjeita sekä uusille tenniksen harrastajille että ”vanhoille” muistutukseksi, miten hoidetaan massakenttä ennen pelivuoroa, pelivuoron aikana ja pelivuoron jälkeen;

Ennen pelivuoroa kastellaan koko kenttä (=sivu- ja takaverkkoihin asti) tarvittaessa ja riittävästi, mutta ei liikaa. Jos kenttä pölyää jo alkulämmittelyn aikana, pitää sitä kastella lisää ennen peliä.

Jos pelivuoron aikana kenttä alkaa pölyämään, kenttä tulee kastella. Jos pelin aikana tulee kuoppia, ne tulee paikata jalalla polkemalla heti pelatun pisteen jälkeen eikä odottaa vasta kun vuoro on loppumassa ja kuoppia on kymmeniä! On paljon helpompi paikata yksi kuoppa kerrallaan.

Varatkaa pelivuorosta n. 10 minuuttia jälkihoitotoimenpiteitä varten. Kuopat paikataan, tarvittaessa ne täytetään uudella massalla, joka löytyy vihreistä massalaatikoista. Sen jälkeen vedetään matolla koko kenttäalue (= sivu- ja takaverkkoihin asti) ei pelkästään rajalinjojen sisäpuolelta! Näin sammal ym. kasvit eivät pääse valloittamaan sivu- ja taka-alueita. Kaikki rajaviivat puhdistetaan kevyesti linjaharjalla. Sen jälkeen kastellaan kevyesti.  Mikäli vuoro on päivän viimeinen ko. kentällä, kenttä tulee kastella reippaasti. Tällaisena kuivana kautena yhden kentän kunnollinen kastelu kestää 20…30 minuuttia.

Noudattaen em. hoitotoimenpiteitä tenniskentät pysyvät kunnossa, mitä pidemmälle kaudelle mennään kuoppia tulee vähemmän tai ei ollenkaan (tavoite). Lanoja ei pidetä kentillä, koska kova kenttä ei tarvitse lanausta – tarpeeton lanaaminen nostattaa pieniä kiviä siellä missä on ohuempi massakerros. Kuopan täyttäminen uudella kostealla massalla, jalalla tiivistäminen, kentän harjaaminen matolla, rajojen harjaaminen ja riittävä kastelu ovat ne ns. normaalihoitotoimenpiteet, mitä massakenttä vaatii.

HUOM! Mikäli joku kenttä jätetään huonoon kuntoon, ko. kenttä pannaan käyttökieltoon, kunnes ”laiminlyöjät” tai ”joku muu” laittaa kentän pelikuntoon.

Kesäkauden ensimmäiset viikkokisat torstaina

Torstaina 24.5.2018 käynnistyy perinteiset viikkokisat nelinpeleillä. Tänäkin kesänä maanantaisin klo 17.00 alkaen pelataan kaksinpelejä ja torstaisin klo 17.00 pelataan nelinpelejä.

Kisoihin ilmoittaudutaan tulemalla paikan päälle ko. päivänä tai soittamalla tennishallille ennen klo 17.00. Arvonta suoritetaan klo 17.00, nelinpeleissä parit arvotaan. Kisat pelataan joko lohkoina tai cup-kaaviona kahteen suuntaan niin, että jokaiselle tulee väh. kaksi ottelua.  Riippuen osanottajamäärästä yhden ottelun kesto on joko lyhennetty erä, normaali erä tai pidennetty erä.

Kisojen osallistumismaksu on edelleen vain 5 €, junioreille osallistuminen on maksutonta. Ottelut pelataan omilla palloilla. Sekä nelinpeleissä, että kaksinpeleissä kaksi parasta palkitaan.

Tervetuloa pelaamaan!

Kentät pelikunnossa alkuviikosta

Ensimmäiset ulkokentät saadaan pelikuntoon alkuviikosta, mikäli 4-kentän massanpoistourakka saadaan päätökseen viikonlopun aikana. Vapaaehtoisia talkoolaisia odottaa enää n. 100 neliön suuruinen alue, josta massa tulee irrottaa ja viedä pois. Heti kun massan kuskausoperaatio on tehty, ruvetaan laittamaan tuulipressut ja peliverkot paikoilleen.

Kenttämestari

Bohemia Cafex Cup

Massakausi on Juho-Ericin osalta avattu. Tsekin kisoista saaliina oli yksi voitto kaksinpelissä ja yksi voitto nelinpelissä Oliver Byskatan kanssa. Ensimmäinen ottelu oli tiukka, mutta Juho selviytyi siitä vaikeuksien kautta voittoon kahdessa erässä. Toisella kierroksella tuli vastaan kovassa iskussa oleva tsekkiläinen Matthew William Donald, joka on tällä hetkellä TE14-ranking kolmonen. Hän vastikään voitti kaksi categoria 2 tason kilpailua peräkkäin. Juho putosi kyydistä heti ottelun alussa eikä enää päässyt sen jälkeen ollenkaan hätistämään tsekkiläisten ykköspelaajaa. Joka tapauksessa ihan hyvä alku massakaudelle, kun ottaa huomioon, miten vähän aikaa oli harjoitella massalla ennen ensimmäistä kilpailua. Nyt jää 3-4 päivää aikaa ennen Slovenian kisoja totutella lisää massalla pelaamiseen. Tulokset;

 

Tsekki, TE14 Categoria 1, Bohemia Cafex Cup

Kaksinpeli, pääsarja (64 pelaajaa)
1. kierros: Juho-Eric Biggs (FIN) – Adam Napravnik (CZE) 6-4, 7-6
2. kierros: Matthew William Donald (CZE) – Biggs 6-1, 6-0

Nelinpeli (32 paria)
1. kierros: Biggs / Oliver Byskata (FIN) – Jakub Jupa/Jonas Padevet (CZE) 6-2, 6-2
2. kierros: Georg Eduard Israelan (GER) – Fryderyk Lechno-Wasiutynski (POL) – Biggs/Byskata 6-2, 6-3

 

U14-maajoukkue Tsekissä

Suomen U14 maajoukkue on parhaillaan Tsekissä valmistautumassa huomenna alkavaan Tennis Europe kilpailuun Bohemia Cafex Cupiin. Joukkueen mukana on SVS:n Juho-Eric Biggs. Juho lähti matkaan jo vappupäivänä, sillä maajoukkueella oli massaleiri keskiviikosta perjantaihin Prahassa. Joukkue harjoitteli myös tsekkiläisten tennisnuorten kanssa. Sää on suosinut, päivät ovat olleet aurinkoisia ja lämpötila 20 ja 22 asteen vaiheilla. Eilen oli sightseeing -päivä ja samalla tuli vähän kulttuurioppia nuorille. Kaupunkikierroksen jälkeen matka jatkui minibussilla pelipaikalle Rakovnikin.

Tällaisia vaeltaa kaduilla

 

Katukuva Prahasta

Näkymä ”Mustasta Tornista”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tänään joukkue pääsee kisakenttiä testaamaan ja huomenna alkavat pääsarjan ottelut. Kyseessä on kovatasoinen U14 Categoria 1 kilpailu, jossa pääsarjassa pelaavat 64 pelaajaa ympäri maailmaa. Eilen pelattiin karsintaottelut. Mukana on Juhon lisäksi Ålk:n Oliver Byskata sekä Laura Hietaranta, Asta Miettinen ja Stella Remander. Kaikki suomalaiset pääsivät suoraan pääsarjaan.

Rakovnikin kisan jälkeen maajoukkue matkustaa Slovakiaan, jossa he osallistuvat toiseen 1-categorian TE-kisaan Piestanyssa. Suomen tennislupaukset ovat reissun päällä pisimmillään melkein kolme viikkoa. Onneksi Juholla on kouluhommat hyvällä mallilla ja saa keskittyä täysin tennikseen koko reissun ajan.

Kenttämestari kiittää

Jälleen suurkiitokset talkooväelle tämän päivän urakoinnista! Neloskentän massanpoisto on edennyt jo yli puolen kentän. Ne ketkä eivät päässeet osallistumaan tämän päivän talkoisiin voivat omalla ajalla käydä esim.

 

– haravoimassa lehtiä aidan vierustalta

– irrottaa massaa kasoihin neloskentällä

– haravoida kakkoskentän ja muiden kenttien välialueiden sammaleet pois

 

Seuraavasta massanpoistotalkoista ilmoitetaan näillä sivuilla ja facebook -sivuilla.

Kenttämestarin terveiset

Kiitoksia eilen kenttätalkoisiin osalllistuneille, erityiskiitos mullan kärrääjälle ja levittäjälle sekä pusikon raivaajalle. Kentän kunnostustyöt ovat hyvällä alulla, mutta vasta alussa. Jokainen SVS:n jäsen voi omantunnon mukaan käydä lähipäivinä askartelemassa;

 

– lehtien haravointi viheralueilta ja poisvienti

– kurttulehtiruusujen versojen leikkaaminen maan tasalle ja poisvienti

 

Haravat ja kottikärrit löytyvät ulkovaraston takaa 5-kentältä.

 

Lähiviikkojen aikana on tiedossa isompia projekteja, 4-kentän perusparantaminen, vanhan katsomon korjaaminen sekä uuden rinnekatsomon rakentaminen. Näihin tarvitaan isompi talkootyöpanos. Näihin liittyvät valmistelevat työt ovat mm:

 

– vanhan massan irrottaminen ja poisvienti

– vanhan kivituhkapinnan tasaaminen ja täryttäminen

– uuden kivituhkakerroksen kärrääminen, levittäminen ja tiivistäminen

– alusrimojen kiinnittäminen vanhaan katsomoon

 

Näiden talkootöiden ajankohdasta ilmoitetaan tuonnempana näillä sivuilla sekä seuran facebook -sivuilla.

Päiväkisat ja kevättalkoot

Lauantain päiväkisojen yhteydessä on mahdollista osallistua ulkokenttäalueen kevätkunnostukseen. Jos aika käy kisojen aikana pitkäksi voitte käydä haukkaamassa raitista ilmaa ja samalla saada hyötyliikuntaa esim:

 

– haravoimalla lehtiä kentän pinnasta sekä viheralueilta

– painella kenttien 1 ja 2 rajoja

– kärrätä multaa takaluiskan tasanteelle

– leikata kurtturuusuversoja maan tasalle

 

Innokkaimmat talkoolaiset pääsevät ulkokentille klo 8.30. Päiväkisojen ensimmäiset ottelut alkavat klo 9.15.