Biggsille jälleen mestaruus Pikkujätti Openissa

svs-banneri-logo

Juho-Eric Biggs voitti näytöstyyliin Helsingin Talissa pelatun Pikkujätti Openin poikien 11-vuotiaiden mestaruuden.

Pikkujätti Open, joka pelataan neljä kertaa vuodessa, houkuttelee ympäri maata runsaasti innokkaita junnuja. Tämänkertainen mestaruus oli Juho-Ericille tänä vuonna jo kolmas perättäinen. SVS-juniori pelasi P11-sarjassa, jossa oli 32 pelaajaa.

Turnauksen ehdottomasti paras ja kovatasoisin ottelu oli Juhon ja turkulaisen Daniel Kotkan välinen kamppailu. Kotka oli ainut pelaaja, joka laittoi Juhon tiukoille.

Ensimmäinen erä eteni tasaisesti 4-4 tilanteeseen, jonka jälkeen Juho teki liian monta helppoa virhettä ja ”lahjoitti” erän finaalipäivänä 11-vuotta täyttäneelle Danielille 4 – 6.

Toisen erän puoliväliin asti Juhon tekemien virheiden suma jatkui ja ottelu näytti jo ratkenneen turkulaisen eduksi. Tappiotilanteessa  2-4 Danielin syöttövuorossa oli selvästi näkyvissä hermoilun merkkejä, kun hän syötti kaksi perättäistä tuplaa. Juho tarttui tilaisuuteen ja hinasi itsensä takaisin peliin.

Juholla oli 5-4 ja 40-15 tilanteessa kaksi eräpalloa, mutta sitkeä ja erittäin hyvin liikkuva Daniel pystyi pelastamaan molemmat pisteet ja geimin.

Ottelun huikein ja jännittävin peli nähtiin Juhon johtaessa toista erää 6-5. Peli kesti  varttitunnin ja Juho tarvitsi ainakin 7 eräpalloa ennen kuin hän pakotti Danielin tekemään ratkaisevan virheen. Juhon hieno nousu ahdingosta siivitti hänet 10-3 ratkaisu-tiebreak-voittoon ja finaalipaikkaan.

Välieräottelu sai Juho-Ericin niin mahtavaan vireeseen, että finaalivastustajalla ei ollut mitään jakoja. Turkulainen Axel Valavaara ei löytänyt keinoja saada Juhon voimapeliä aisoihin. Juho-Eric vei mestaruuden lukemin 6-0, 6-1. Tulokset:

P11 (32 pelaajaa)
1. kierros:
Biggs Juho-Eric SVS – Kaasinen Samu Smash 6-0, 6-1
2. kierros:
Biggs Juho-Eric – Berg Miko VarTe 6-1, 6-0
3. kierros:
Biggs Juho-Eric – Ruusuvuori Elias HVS 6-2, 6-0
Semifinaali:
Biggs Juho-Eric – Kotka Daniel ÅLK 4-6, 7-5, 10-3
Finaali:
Biggs Juho-Eric – Valavaara Axel ÅLK 6-0, 6-1