Pronssimitali Kaarinan Juniori Grand Prix kisoista

svs-banneri-logo

Juho-Ericin vuosi alkoi lupaavasti Junior Grand Prix kiertueen 1. osakilpailussa, joka pelattiin viikonvaihteessa Kaarinassa. 12-vuotiaiden ranking listalla 10. sijalla oleva Juho-Eric pelasi karsintasarjan kaksi ottelua omalla tasolla ja voitti molemmat rutiinipelillä.

Yöllisen oksennustaudin uuvuttamana oli erittäin epävarmaa pystyisikö Juho pelaamaan ollenkaan lauantaina. Sitkeänä sissinä Juho halusi lähteä yrittämään pääsarjassa 2. sijoitettua Milos Vujasinovicia vastaan. Juho osoitti erityistä sitkeyttä, kun hän heikosta voinnista huolimatta jaksoi taistella hienosti, melkein kaksi tuntia kestäneessä ottelussa. Pelin aikana Juhon vointi parani hieman, mutta syömättömyyden vuoksi toisen erän loppupuolella selvää väsymystä oli havaittavissa. Vujasinovic meni toiselle kierrokselle luvuin 6-3, 6-4.

Reilun tunnin päästä kaksinpelistä Juho oli jälleen kentällä pelaamassa espoolaisen Jerry Molinin kanssa nelinpeliä. Ensimmäinen ottelu alkoi nihkeästi, mutta keskinkertaisella pelillä pojat hoitivat homman kotiin. Sitten oli nesteytyksen ja levon aika, sillä seuraava nelinpeli oli vasta illalla. Nukuttuaan n. neljä tuntia, Juho-Eric heräsi virkeänä ja valmiina uuteen taistoon tuttua oululaisparia Sillaste/Savusaloa vastaan. Juho ja Jerry pelasivat loistavasti ja ensimmäinen erä oli täystyrmäys oululaispojille. Toisessa erässä vastustajat saivat kaksi geimiä erän alussa, mutta sen jälkeen Juho ja Jerry jyräsivät jälleen päälle voittaen ottelun 6-0, 6-2 ja etenivät semifinaaliin.

Sunnuntain semifinaalipelistä ei jäänyt paljon muisteltavaa. Vastassa oli ykkössijoitetut oululainen Aaron Matikkala ja lohjalainen Juuso Nieminen. Pojat lähtivät päivän ensimmäiseen peliin heikolla valmistautumisella ja tulos oli sen mukainen. Matikkala/Nieminen etenivät loppuotteluun luvuin 6-0, 6-3, Juho ja Jerry tyytyivät pronssimitaliin. Tulokset:

Kaarina, Junior Grand Prix 12-v, 1. osakilpailu

Kaksinpeli:
Karsintasarja 1. kierros; Biggs Juho-Eric SVS – Nyström Amos ÅLK 6-0, 6-1.
2. kierros; Biggs Juho-Eric – Yli-Sikkilä Aleksi J-Ten  6-1, 6-0.
Pääsarja 1. kierros; Biggs Juho-Eric – Vujasinovic Milos(2) HLK 3-6, 4-6

Nelinpeli:
Pääsarja 1. kierros; Biggs Juho-Eric SVS/Molin Jerry GT(4) – Kulmala Saku PuiU/Laakkonen Ukko HVS 6-3, 6-1. 2. kierros; Biggs/Molin – Sillaste Andreas/Savusalo Santtu OVS 6-0, 6-2
Semifinaali; Biggs/Molin – Matikkala Aaron OVS/Nieminen Juuso Lo-Te (1) – 0-6, 3-6

Vastoinkäymisistä huolimatta viikonloppu oli Juholle menestyksekäs, viisi hyvää matsia ja pronssimitali. Hampaankoloon jäi sen verran pureskeltavaa, että Juho odottaa innolla seuraavia koitoksia.