SVS:n tennisjuniorit Masters-kisoissa

juhoeric-syotto

Savonlinnan Verkkopalloseuran Juho-Eric Biggs ja Lassi Vepsäläinen pelasivat erinomaisesti JGP-kiertueen lopputurnauksessa Turussa

Poikien mukaan Masters-turnauksen ehtinyt valmennuspäällikkö oli erittäin tyytyväinen suojattiensa otteista ja luonnehti pelejä seuraavasti:

Lassi Vepsäläinen

Lassi Vepsäläinen

Lassin pelit olivat loistavaa taistelua alkujännityksen lauettua turnauksen ekan erän jälkeen. Välieräpaikka jäi parin pisteen päähän ja harmitus oli kova, mutta katseet siirrettiin jo hetki ottelun jälkeen ensi vuoden kovien pallojen otteluihin, jolloin Helsingin pojat saavat kyytiä. Lassin voimapeli kärsi selkeästi pehmeämmistä täpläpalloista. Vuosi 2017 on ollut huikeaa kehitystä koko vuoden ajan Lassilta ja ensi vuoteen lähdetään koululaisten SM-kisojen jälkeen loistavasta tilanteesta.

Juho-Eric jatkoi nousujohteista syyskautta ottamalla kolme kovaa päänahkaa – Soome, Goman ja Kettunen – joille Juho oli hävinnyt heidän edelliset keskinäiset ottelut. Henkinen kantti oli rautaa kovatasoisessa turnauksessa, etenkin Soomea ja Gomania vastaan Juho teki mahtavat nousut tappioasemasta ja pelasti eräpallonkin. Näistä voitoista saatu itseluottamus näkyi välierässä Kettusta vastaan, jossa tuloksena oli murskaava voitto monipuolisella pelillä ja vähäisillä helpoilla virheillä.

Juhon ensimmäinen Masters-finaali oli Leikolalta uskomatonta peliä ensimmäisen erän osalta. Juho-Eric sai toiseen erään lyönteihin pituutta ja painavuutta, ja nähtiin todella loistavaa peliä molemmilta. 2-2 tilanteessa saatu murtopallo oli lähellä kääntää pelinkulun, mutta vielä ei ollut Leikolan aika hävitä Suomen kentillä. Voittoputki kestänyt nyt jo kaksi vuotta tuossa ikäluokassa.

Tästä on molempien poikien hyvä lähteä ensi kauteen. Turnaus osoitti erinomaisesti sen, että SVS:n poikien pelin monipuolisuus on todella suuri vahvuus nyt ja tulevaisuudessa moneen muuhun pelaajaan verrattuna.

 

Tulokset: Turku, CINIA JGP Masters

Pojat, 10-vuotiaat
Ryhmä B
Aku Salo HVS – Lassi Vepsäläinen SVS 6-2, 7-6
Ty Host HVS – Vepsäläinen 7-6, 4-6, 11-9

Pojat, 14-vuotiaat
Ryhmä B
Juho-Eric Biggs SVS – Indrek Soome KTS 4-6, 6-3, 6-1
Biggs – Jimi Goman 7-5, 6-1
Lucas Forsström MLK – Biggs 6-2, 7-5
Semifinaali: Biggs – Samuel Kettunen KarTe 6-2, 6-1
Finaali: Otto Leikola HVS – Biggs 6-1, 6-2