Tiedote ulkokentän käyttäjille

svs-banneri-logo

Ulkotenniskentät ”saatiin” hyvään kuntoon osittainen hyvän sään ansiosta, mutta suurelta osin useamman vuoden tehdyn kenttätyön tuloksena. Kuitenkin kentät ovat edelleen haastavia pitää hyvässä kunnossa, myös pitkien kuivien jaksojen aikana. Vettä ei ole satanut kenttien kunnostuksen jälkeen ja kentät ovat tällä hetkellä erittäin kuivia. Liian kuiva kenttä pölyää ja pinta alkaa murentua tossun alla. Kuka haluaa pelata tällaisella kentällä? Tässä ohjeita sekä uusille tenniksen harrastajille että ”vanhoille” muistutukseksi, miten hoidetaan massakenttä ennen pelivuoroa, pelivuoron aikana ja pelivuoron jälkeen;

Ennen pelivuoroa kastellaan koko kenttä (=sivu- ja takaverkkoihin asti) tarvittaessa ja riittävästi, mutta ei liikaa. Jos kenttä pölyää jo alkulämmittelyn aikana, pitää sitä kastella lisää ennen peliä.

Jos pelivuoron aikana kenttä alkaa pölyämään, kenttä tulee kastella. Jos pelin aikana tulee kuoppia, ne tulee paikata jalalla polkemalla heti pelatun pisteen jälkeen eikä odottaa vasta kun vuoro on loppumassa ja kuoppia on kymmeniä! On paljon helpompi paikata yksi kuoppa kerrallaan.

Varatkaa pelivuorosta n. 10 minuuttia jälkihoitotoimenpiteitä varten. Kuopat paikataan, tarvittaessa ne täytetään uudella massalla, joka löytyy vihreistä massalaatikoista. Sen jälkeen vedetään matolla koko kenttäalue (= sivu- ja takaverkkoihin asti) ei pelkästään rajalinjojen sisäpuolelta! Näin sammal ym. kasvit eivät pääse valloittamaan sivu- ja taka-alueita. Kaikki rajaviivat puhdistetaan kevyesti linjaharjalla. Sen jälkeen kastellaan kevyesti.  Mikäli vuoro on päivän viimeinen ko. kentällä, kenttä tulee kastella reippaasti. Tällaisena kuivana kautena yhden kentän kunnollinen kastelu kestää 20…30 minuuttia.

Noudattaen em. hoitotoimenpiteitä tenniskentät pysyvät kunnossa, mitä pidemmälle kaudelle mennään kuoppia tulee vähemmän tai ei ollenkaan (tavoite). Lanoja ei pidetä kentillä, koska kova kenttä ei tarvitse lanausta – tarpeeton lanaaminen nostattaa pieniä kiviä siellä missä on ohuempi massakerros. Kuopan täyttäminen uudella kostealla massalla, jalalla tiivistäminen, kentän harjaaminen matolla, rajojen harjaaminen ja riittävä kastelu ovat ne ns. normaalihoitotoimenpiteet, mitä massakenttä vaatii.

HUOM! Mikäli joku kenttä jätetään huonoon kuntoon, ko. kenttä pannaan käyttökieltoon, kunnes ”laiminlyöjät” tai ”joku muu” laittaa kentän pelikuntoon.