12-vuotiaiden SM-kilpailut

svs-banneri-logo

Kevennetyn treeniviikon jälkeen Juho-Eric oli jälleen iskukunnossa kun viime viikonloppuna pelattiin junioreiden SM-kilpailut Helsingin Talin tenniskeskuksessa. Suomen mestaruuksia ratkottiin 12-16 vuotiaiden ikäluokissa poikien ja tyttöjen kaksinpeleissä, nelinpeleissä sekä sekanelinpeleissä.

Poikien 12-vuotiaiden mestaruudesta taisteli 58 poikaa. Juho-Eric pääsi rankingin perusteella suoraan 32-kaavion  pääsarjaan ja oli sijoitettu 8:neksi. Ensimmäisellä kierroksella vastaan tuli karsinnoista selvinnyt yllättäjä Niilo Törn, joka oli voittanut edellisen vastustajan, hyvän tasoisen pelaajan puhtaasti 6-0, 6-0. Tästä Juho ei hätkähtänyt, vaan näytti heti ottelun alusta alkaen kuka määrää ja ohjailee – rutiinivoitto Juholle 6-1, 6-1.

Toisella kierroksella oli tiedossa kova vastustaja Helsingistä Benjamin Ylinen. Ylinen, jolla on sama tasoitus kuin Juholla, oli ottelussa alusta loppuun hätää kärsimässä. Hän ei mahtanut mitään, kun Juho löi kovia ja tarkkoja peruslyöntejä molempiin takanurkkiin ja linjoja pitkin. Sekä syöttö että lyöntipeli sujui kuin unelma, nähtiin ehkä tämän vuoden parasta peliä tähän saakka. Juha murskasi Ylisen lukemin 6-0, 6-1 ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon.

Kolmannella kierroksella verkon toiselle puolelle asteli kovassa nosteessa oleva Aaron Matikkala Oulusta. Juho-Ericin hyvä pelivire ja -asenne kantautui ensimmäisen erän puoliväliin saakka. Juhon johtaessa erää 3-2 alkoi pikkuhiljaa ilmetä turhautumista, kun erittäin ketterä ja hyvin liikkuva Matikkala jaksoi aina vaan hakea joka ikistä palloa ja palauttaa ne puolikoho- tai koholyöntinä takarajan tuntumaan. Juho alkoi soimaamaan itseään jokaisesta virheestä, mikä  puolestaan sai hänet tekemään vielä enemmän virheitä. Varmalla puolustuspelillä Aaron katkaisi Juhon selkärangan ja Aaron vei ensimmäisen erän 6-3. Toisen erän Juhon ollessa tappiolla 1-4 pelattiin tosi pitkä geimi, jossa hänellä oli mahdollisuuksia päästä vielä otteluun mukaan. Tällä kertaa Juho-Ericin rahkeet eivät riittäneet Aaron Matikkalalle, joka eteni lopulta finaaliin ja 12-vuotiaiden Suomen mestariksi. Juho-Eric oli loppusijoituksissa sijoilla 5-8.

Juho-Eric oli mukana myös nelinpeleissä. Poikien nelinpelipari oli jälleen helsinkiläinen Jerry Molin ja sekanelinpelipari kuopiolainen Asta Miettinen. Molemmissa sarjoissa parit olivat sijoitettuja kolmanneksi. Tällä kertaa nelinpelit eivät sujuneet kuin pelaajat itse olisivat toivonneet, vaan pelit tyssäsivät jo alkukierroksilla. Tulokset Helsingistä:

Kaksinpeli, P12 (58 pelaajaa)
1. kierros;
Biggs Juho-Eric SVS – Törn Niilo ÅLK 6-1, 6-1
2. kierros;
Biggs Juho-Eric – Ylinen Benjamin HLK 6-0, 6-1
3. kierros;
Biggs Juho-Eric – Matikkala Aaron OVS 3-6, 1-6

Nelinpeli, P12 (18 paria)
2. kierros;
Biggs Juho-Eric SVS/Molin Jerry GT – Kemppainen Lauri ÅLK/Nyström Amos ÅLK  6-2, 6-3
3. kierros;
Biggs/Molin – Ylinen Benjamin/Linnankoski Lukas HLK  6-7, 7-5, 5-10
Sekanelinpeli, P12 (17 paria)
2. kierros;
Biggs Juho-Eric SVS/Miettinen Asta KTS – Forsström Lucas MLK/ Hietaranta Laura LTS  7-5, 6-3