Juho-Eric palkintosijalle Tanskassa

svs-banneri-logo

TE Birkerod 2018

Viime viikolla 14-vuotiaiden Porsche Junior Team Finland pelurit olivat mukana Tennis Europe kilpailussa Tanskan Birkerodissa. Pojista pelasivat turkulaiset Oliver Byskata, Axel Eriksson ja Axel Valavaara sekä savonlinnalainen Juho-Eric Biggs. Kaikki pelipojat pääsivät suoraan pääsarjan toiselle kierrokselle TE-rankingin perusteella ja selvittivät ensimmäisen ottelunsa suhteellisen helposti.

Kolmannella kierroksella turkulaiset putosivat turnauksesta ja lähtivät kotiin. Sen sijaan Juho-Eric pelasi itsensä neljännelle kierrokselle, jossa oli vastassa hyvässä vireessä ollut puolalainen Gabriel Matuszewski. Kaksi viikkoa sitten puolalainen voitti TE-kisoissa sekä kaksinpeli- että nelipelisarjat. Tässä kisassa hän oli sijoitettu kakkoseksi. Juho-Eric lähti otteluun ennakkoluullottomalla asenteella ja pelasi tämän kesän massakauden parasta peliä. TE14-ranking -sijalla 66 oleva Matuszewski ei löytänyt aseita Juhoa vastaan, niinpä SVS-juniori vei ottelun nimiinsä selvin numeroin 6-3, 6-2, paras päänahka tähän saakka. Ilo jäi kuitenkin yhden päivän pituiseksi, sillä tie finaaliin katkesi seuraavana aamuna Hollannin Abel Forgeria vastaan häviten ottelun 3-6, 4-6. Tulokset;

Pojat 14, kaksinpeli, pääsarja (48 pelaajaa)

2. kierros; Juho-Eric Biggs (FIN) – Alexander Nordal Clausen (DEN)  6-1, 6-1

3. kierros; Biggs – Philip Orloff (SUI)  6-4, 6-4

4. kierros; Biggs – Gabriel Matuszewski (POL)  6-3, 6-2

Semifinaali; Abel Forger (NED) – Biggs 6-3, 6-4

Pojat 16, nelinpeli (16 paria)

1. kierros; Taki Adachi/Tatsuya Tsuchiyama (JAP) – Biggs/Mark Owen Endler (GER)  7-5, 6-2