Tukholman TE-turnaukset

svs-banneri-logo

Savonlinnan verkkopalloseuran Juho-Eric Biggs on ollut kisamatkalla Tukholmassa kaksi viikkoa. Ennen kisoja Juho treenasi pari päivää Pajulahdessa ja sieltä matka jatkui kohti Turkua maajoukkuevalmentaja Erik Hakkaraisen kanssa. Turusta lähti joukko 14-vuotiaita Suomen maajoukkuepelaajia laivalla kohti Tukholmaan, jossa tennisjuniorit osallistuivat kahteen Tennis Europe kisaan.

Ensimmäinen kisa XL Bygg Open ei Juhon osalta mennyt kovin hyvin, tappio tuli pääsarjan ensimmäisellä kierroksella ruotsalaista Elwin Gauffinia vastaan (rank. 110) 2-6, 3-6. Gauffin oli hyvässä iskussa, sillä hän oli juuri voittanut kaksi viikkoa sitten TE-kisan Ruotsissa. Sen sijaan Suomea edustava ahvenanmaanlainen Lucas Forsström osoitti, että kaikki 14-vuotiaiden TE-kiertueella olevat pelaajat ovat voitettavissa. Lucas otti ensimmäisen TE-kisavoittonsa!

Toinen TE-kisa Kungens Kanna & Drottningens Pris alkoi viikonvaihteessa. Kyseessä on yksi Euroopan kovatasoisimmista TE-kiertueen kisoista. Mukana on tennisjunioreita 32 eri maasta. Samoilla peliareenoilla pelataan mm. Tukholman Open ATP-kisat.

Suomen pojista vain Forsström ja Oliver Byskata pääsivät suoraan pääsarjaan. Juho joutui pelaamaan yhden karsintaottelun sunnuntaina sveitsiläistä Mathieu Huangia (397) vastaan. Tällä kertaa Juho oli valmistautunut peliin hyvin ja hän pystyi pelaamaan omaa hyökkäävää peliä. Juho voitti ottelun tyylipuhtaasti 6-0, 6-0 ja eteni pääsarjaan.

Pääsarjan ensimmäisellä kierroksella oli vastassa italialainen Andrea Meduri (87). Juhon tämän hetkinen ranking on 226. Forsströmin innoittamana Juho pelasi jälleen hyvän ottelun ja italialainen kaatui kahdessa erässä luvuin 6-2, 6-4. Juho on selvästi hyötynyt siitä, että on päässyt joka päivä 1..3 kertaa treenaamaan sekä maajoukkuepelaajien että ulkomaalaispelaajien kanssa.

Tänään on vuorossa kivikova neljänneksi sijoitettu puolalainen Filip Pieczonka (rank. 8). Haastetta Juholle riittää, sillä puolalainen on voittanut tänä vuonna kaikki pelaamansa 17 ottelua. Suomalaispojista ovat vielä mukana Juhon lisäksi Axel Eriksson.

Aamupäivällä Juho-Ericillä oli taas hyvä draivi päällä ja hän pelasi turnauksen parasta peliä laittaessaan hyvin kampoihin puolalaista Filip Pieczonkaa vastaan. Ensimmäisessä erässä Juho oli heti vaikeuksissa, kun oli 0-4 ja 2-5 tappiolla, mutta pikkuhiljaa hän pääsi mukaan peliin ja tilanteeseen 4-5, kunnes hävisi omalla syötöllä erän 4-6. Toinenkin erä alkoi samalla tavalla, 1-4 ja 2-5 vastustajalle. Juho kuitenkin pakotti puolalaisen panemaan parasta peliin noustessaan tasoihin 5-5, mutta kokeneempi Pieczonka piti pintansa ja vei toisen erän luvuin 7-5. Vastustaja on tällä hetkellä Euroopan paras 14-vuotias. Hän on voittanut mm. Euroopan kakkosen pari viikkoa sitten luvuin 6-1, 6-3 sekä Euroopan ykkösen 7-5, 6-1. Juho osoitti omalla tämän päivän pelillään, ettei Euroopan ikäluokan kärki ole välttämättä kovin kaukana.