Juho-Ericille kaksi SM-kultaa ja SM-hopea

svs-banneri-logo

Juho-Eric Biggs toisti kahden vuoden takaisen tempauksen voittamalla jälleen kolme SM-mitalia hallimestaruuskisoissa. Kaarinan 14-vuotiaiden Suomen mestaruuskisat  pelattiin pääsiäisenä perjantaista sunnuntaihin. Juho oli mukana kolmessa sarjassa ja hänen ottelunsa peluutettiin kahdessa päivässä, viisi matsia lauantaina ja viisi sunnuntaina.

Lauantaina Juho-Eric pelasi kaksi kaksinpeliä, kaksi poikien nelinpeliä ja yhden sekanelinpelin. Jo ensimmäisestä kaksarista näki, että Juho oli huippuvireessä. SVS-kasvatti Juuso Nousiainen ja nykyinen Smash-tenniksen kilpavalmentaja seurasi Juhon lauantain kaksinpelit ja totesi, että Juho on tällä hetkellä ehdottomasti kovin peluri tässä ikäluokassa.

Finaalipäivä käynnistyi klo 9.00 puolen tunnin alkulämmittelyllä ÅLK:n Oliver Byskatan kanssa. Kaksinpelien semifinaalit alkoivat klo 10.00, jossa Juhon vastustaja oli ÅLK:n Axel Eriksson. Ottelu oli erittäin tiukkaa, sillä Axel pelasi Juhoa vastaan parasta peliä kahteen vuoteen. Ottelu kesti n. kaksi tuntia jä päättyi Juhon eduksi 7-5, 7-6.

Reilun tunnin levon jälkeen alkoi kaksinpelin loppuottelu Oliver Byskataa vastaan. Finaaliin lähtenyt Oliver oli selvä ennakkosuosikki, sillä hän pudotti semeissä kivikovan Lucas Forsströmin kolmessa erässä. Oliverin huikea vire jatkui Juhoa vastaan ottelun alussa ja hän oli hetkessä 4-0 johdossa. Pikkuhiljaa Juho pääsi peliin mukaan ja hän tuli tasoihin 4-4, mutta Oliver piti pintansa tässä erässä vieden sen tiebreakin kautta 7-6.

Toinen erä oli Juho-Ericin hallintaa. Pikkuhiljaa hän mursi Oliverin syömähammasta eli kovaa rystylyöntiä, joka toimi ensimmäisessä erässä erinomaisesti. Tämäkin erä oli tiukka, Juho vei sen lukemin 6-4.

Kolmanteen erään lähdettäessä myös yleisön keskuudessa oli havaittavissa jännitystä. Tämäkin erä oli Juhon hallussa 4-4 tilanteeseen saakka, jolloin Oliver murti Juhon syötön ja meni johtoon 5-4. Juho kertoi ottelun jälkeen, että hän ajatteli, että nyt tulee tappio jos Oliver syöttää yhtä hyvin kuin edellisessä syöttövuorossa. Mutta toisin kävi, Juho otti murron takaisin ja finaali huipentui tiebreakissa, jonka Juho johti alusta loppuun vieden sen 7-4. Yli kolmen tunnin uurastuksen jälkeen lopputulos 6-7, 6-4, 7-6 ja 14-vuotiaiden Suomen mestaruus Juho-Eric Biggsille!

Eikä siinä vielä kaikki! Kahden tunnin levon ja tankkauksen jälkeen Juho oli jälleen peliareenalla. Vuorossa olivat nelinpelejä, kolme kappaletta, joista viimeinen päättyi n. klo 22.00 toiseen SM-kultaan sekanelinpelistä ÅLK:n Asta Miettisen kanssa. Poikien nelurista tuli SM-hopeaa OVS:n Andreas Sillasteen kanssa.

Mahtava urakka SVS-juniorille, joka uskoi itseensä ja jaksoi pelata huipputennistä loppuun saakka. Peliaikaa finaalipäivänä kertyi lähes 10 tuntia! Kaarinan SM-kisatulokset:

Kaksinpeli, pääsarja
1. kierros: Juho-Eric Biggs (SVS) – Eemeli Liukko (ÅLK) 6-0, 6-1
2. kierros: Biggs – Atte Viikki (TaTS) 6-0, 6-0
Semifinaali: Biggs – Axel Eriksson (ÅLK) 7-5, 7-6
Finaali: Biggs – Oliver Byskata (ÅLK) 6-7, 6-4, 7-6

Nelinpeli
2. kierros: Biggs/Andreas Sillaste (OVS) – Topias Siiranen/Edwin Malin (TaTS) 6-2, 6-1
Semifinaali: Biggs/Sillaste – Axel Eriksson/Amos Nyström (ÅLK) 6-1, 6-0
Finaali: Oliver Byskata/Lucas Forsström (MLK) – Biggs/Sillaste 7-5, 6-4, 10-8

Sekanelinpeli
2. kierros: Biggs/Asta Miettinen (ÅLK) – Oscar Paavolainen (EVS)/Catarina Ranta (HVS) 6-1, 6-1
Semifinaali: Biggs/Miettinen – Samuli Holmberg (T-88)/Emma Kuusisto (JTS) 6-1, 6-1
Finaali: Biggs/Miettinen – Andreas Sillaste/Rinja Kautto (OVS) 6-2, 6-1